Over lijn 45

kaftOver Lijn 45

In Lijn 45 worden zes klasgenoten 70 jaar terug de Tweede Wereldoorlog ingestuurd.

Bet, Martijn, Dirk, Arthur, Theresa en Jeroen krijgen geschiedenisles van juf Louise Hoedemaker. Op een dag deelt Louise een geheim met hen.

Sinds een paar jaar is ze aangesloten bij Frogs Bum. Dat is een organisatie met de knapste koppen van de wereld, die zich in het geheim bezighoudt met de ontwikkeling van tijdreizen. Louise heeft een persoonlijk belang om te zorgen dat zes van haar leerlingen een tijdreis maken.

Arthur, Martijn, Jeroen, Theresa, Dirk en Bet met haar hond Anne raken verstrikt in de oorlog, waar ze een geschiedenis meebeleven die daadwerkelijk is gebeurd.

Een vliegtuig, (de Betty Jane, onder), wordt aangeschoten, de bemanning springt eruit en wordt verstopt, de Duitsers nemen wraak… Er wordt verzet gepleegd vanuit de Bonifatiuskerk, het verzet liquideert twee mannen en tijdens een grote razzia loopt de spanning hoog op.

Betty met bemanning

Op de dag van de razzia zal duidelijk worden waarom Louise Hoedemaker deze kinderen naar deze tijd moest sturen.

Hier kan je alvast een stukje van het boek lezen.

Merel KanOver Merel Kan

Merel Kan droomt onder je ogen weg zonder dat je er iets van merkt. Terwijl ze haar boodschappen op de band legt en afrekent, maakt ze de meest avontuurlijke reizen in haar hoofd. Soms naar later of naar nu, dan weer naar nooit, maar vaak naar eens en naar wat was. Nu en dan schrijft ze wat op.

 • Geboren op: 2 juli 1971 in Zaandam op de Galjoenstraat
 • Getrouwd met: Johan Krol. Hij leest wat ik schrijf!
 • Kinderen: Joseph en Bet. Joseph wilde niet dat ik zijn naam gebruikte in het verhaal, maar stiekem komt hij er toch een beetje in voor.
 • Huisdieren: een kat. Hij heet Onix, is zwart en je kan hem herkennen aan het witte puntje aan zijn staart en aan zijn eigenwijze kop.
 • Mooiste kleur: groen. Zaans groen.
 • Lekkerste eten: de bietenschotel van mijn moeder.
 • Lievelingsmuziek: ik kan niet een soort muziek noemen. Soms word ik geraakt door een smartlap, dan weer door een klassiek stuk met veel violen, of door een slepende tango of door een stevig rocknummer of of of… moeilijk hoor!
 • Hobby’s: schrijven natuurlijk!
 • Geschiedenis: dat vind ik leuk! Als ik iets hoor of lees over vroeger dan heb ik daar vaak meteen beeld bij.
 • Werk: ik heb een eigen bedrijf: Verkoopbureau Kan. Dat is eigenlijk ook een soort van hobby. Ik help bedrijven te groeien door klanten voor ze te zoeken.
 • Mooiste boek: Narziss und Goldmund van Hermann Hesse, misschien komt dat omdat ik het las op een hele mooie plek in Barcelona.
 • Leukste vakantieland: Nederland, Schotland, Ierland, Duistland, Denemarken, Zweden, Italië… eigenlijk alle landen waar we samen heengaan.
 • Houdt niet van: discriminatie en buitensluiten.
 • Trots op: Monumenten Spreken. Samen met een ploeg harde werkers hebben we oer alle 28 oorlogsmonumenten uit de Zaanstreek minidocumentaires met lesmateriaal gemaakt.

 

Auteur: Merel Kan
Illustraties: Barbara van Marle
Formaat: 135 x 215 mm stand
Afwerking: garenloos gebrocheerd.
ISBN: 978-90-823793-0-3
NUR : 212

Bestellen via een mail naar:
deorkaan@gmail.com

Website: www.lijn45.nl

Prijs: € 14,95


2 comments on “Over lijn 45

 1. louise says:

  Beste Merel Kan,
  ik heb uw boek Lijn 45 net uit en dit is 1 van de beste boeken die ik ooit heb gelezen!
  Toen ik uw verhaal aan het lezen was kon ik niet meer stoppen.
  Elk kleine beetje vrije tijd gebruikte ik om verder te lezen.
  Dit boek ziet vol met spanning en indrukwekkende momenten.
  Dit boek is een echte aanrader!
  Ik hoop dat u nog meer boeken gaat schrijven die net zo goed zijn als Lijn 45.
  Dan koop ik het zeker!
  Met vriendelijke groet,
  Louise.
  (11 jaar)

  1. Merel Kan says:

   Hallo Louise,
   Wat een fijne reactie, dank je wel! Deze zomer hoop ik weer wat tijd te krijgen om te schrijven, want ik ben nog lang niet klaar met alle verhalen in mijn hoofd. Fijn om te weten dat er in ieder geval één persoon is die ze wil lezen:-)
   Een hartelijke groet,
   Merel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>